PYRRHURA MOLINAE PINEAPPLE

HOME | RESERVEREN | AANBOD | PYRRHURAS | REACTIES | PRIJZEN

Voor veel vogels is het vaak beter om ten minste per 2 gehouden te worden. Ook per stel blijven onze vogels absoluut tam. Daarom krijgt u altijd korting, wanneer u besluit 2 of meer vogels tegelijk over te nemen...
 

MOLINAE CINNAMON | MOLINAE | HYPOXANTHA

 
 

Bijgewerkt t/m

 
Voor de Pyrrhura Molinae NOMINAATVORM KLIK HIER
 

Voor de Pyrrhura Molinae CINNAMON KLIK HIER 

 

 

week 40/41: 4 jongen geboren, waarvan op dit moment (datum zie bovenaan) nog 1 beschikbaar om te reserveren.

 

 

Het kan voorkomen dat er vermeld staat 1 beschikbaar en wat later alsnog 2 of meer. Dit komt omdat pas na verloop van tijd zichtbaar wordt of jongen die een lichte snavel en pootjes hebben cinnamon of pineapple zijn. Zodra de veertjes goed doorkomen zijn deze op de borst oranje/geel bij een pineapple en groen/beige bij de cinnamon.

 

De Pineapple is een bijzonder mooie mutatie. Je zou het als een cinnamon-hypoxantha kunnen omschrijven. De buik is echter lichter rood/oranje, de kop cinnamon/heel lichtbruin.
Nu en dan zit er geheel onverwacht ineens een pineapple in het nestje, zoals nu het geval is.

  

 voorbeeld pineapple
 

Wanneer is mijn Pyrrhura Molinae klaar om op te halen?

De broedtijd duurt ongeveer 3 weken, dus zo kun je bij benadering uitrekenen wanneer ze geboren zullen worden als er vermeld staat 'eitjes' in het overzicht. Dan nog eens tussen de 6 a 8 weken bij de ouders, voordat ze groot en stevig genoeg zijn om door ons te worden gesocialiseerd tot huisdier. Gemiddeld kun je vanaf geboorte tot klaar voor vertrek om naar de nieuwe eigenaar te gaan ongeveer 11 weken tellen. Dit kan iets langer of korter duren, omdat we ons volledig richten op de individuele ontwikkeling van elke jonge vogel.

Zodra de vogel de juiste kenmerken vertoond, waaruit we kunnen afleiden dat het tijd is om naar de nieuwe en definitieve verzorgers te gaan, binnen maximaal 10 dagen, maken we een afspraak met degene die hem gereserveerd heeft. Zodra ze verder in huis worden gesociliseerd, maken we direct de eerste foto's en video's, zodat je zelf de ontwikkeling kunt volgen.

Op deze manier bereiken we al ruim 14 jaar de beste resultaten en zijn ook deze vogels van ons tot ver in het buitenland bekend om hun sterke vriendschappelijke houding t.o.v. de mensen en zelfs andere huisdieren. Je leest hierover alles in onze voorwaarden en uitleg m.b.t. reserveren.

Het komt nog al eens voor dat pas later blijkt dat er meer eitjes zijn gelegd en uitkomen dan eerder zichtbaar was. Gedurende de hele broedperiode laten we al onze vogels namelijk zoveel mogelijk met rust en kijken dus slechts af en toe naar de stand van zaken. Daardoor blijft het aantal beschikbare vogels dan gelijk nadat er een gereserveerd is of komen er meer beschikbaar, terwijl eerder minder beschikbare vogels werden vermeld.

Foto's en video's van gereserveerde vogels vind u in het VIP leden gedeelte, waarvan u automatisch gratis lid bent na reservering.

Voor verdere uitleg en toelichting omtrent onze werkwijze met het reserveren van een tamme kromsnavel klikt u HIER.

 
 
Man of Pop, welke bijt minder?
 
We hebben in de afgelopen bijna 20 jaar steeds weer geconstateerd
dat ongeacht soort bij alle kromsnavels het uiteindelijke gedrag dat zij
in een huisdier setting vertonen voor 95% bepaald wordt
door zowel de socialisatie vooraf als de omgang tijdens hun verblijf
bij de mensen die als definitieve verzorgers gelden.

Pyrrhura’s zijn Zuid-Amerikaanse parkieten met bijbehorend temperament.
Temperament is aangeboren en dus onveranderbaar.

Hoe dat temperament zich manifesteert in de relatie tussen mens en dier
wordt dus door zowel de socialisatie als de verdere omgang met de vogel bepaald,
omdat dit aangeleerd gedrag betreft.

Het zijn juist het temperament en de intelligentie van deze soort die ze zo populair maken als huisdier.

Factoren zoals geslacht, ondersoort en uiterlijk zijn qua invloed op meer of minder succesvol houden als huisdier totaal ondergeschikt gebleken aan de factoren socialisatie, training en verdere omgang met het dier.
 
 
 
 
Algemene Info Pyrrhura KLIK HIER
 

Meer uitgebreide info vind u in onze leden afdeling.

Mocht u besluiten een vogel bij ons te reserveren dan krijgt u automatisch GRATIS levenslang toegang tot de VIP leden afdeling waarin een schat aan extra, voor anderen dus NIET toegankelijke, informatie beschikbaar is en door nieuwe updates ook steeds uitgebreid wordt.

Wilt u uw vogel gaan trainen of specifiek omtrent gedrag, het aanleren van vaardigheden en alles wat er verder komt kijken bij het op verantwoorde wijze houden van een papegaai of parkiet dan kunnen we onze Papegaaienschool Online ( of dvd) cursus van harte aanbevelen. D.m.v. o.a. ruim 40 uur video materiaal leert u alle aspecten van zowel het trainen als het onder optimale omstandigheden als huisdier houden van een papegaai of parkiet. Lees meer

 
 

Pyrrhura Molinae Pineapple

 
De Pyrrhura Molinae Pineapple is een nog zeldzamer mutatie dan de Cinnamon. Het is niet te voorspellen, wanneer deze mutatie er bij ons tussen zit, maar komt het komt nu en dan zeker voor.
 

foto's Pineapple 2009, huidige foto's volgen ...:

 

 
 
 
 
 
 
 
 
terug naar boven
 
 
 

Welke Vogel Past bij Jou?

 
Wilt u echt een zeer uitgebreid advies en alles te weten komen over deze soort en vele andere kromsnavels? Dan is het e-boek 'Kromsnavel Geheimen Onthuld' een echte aanrader. Naast een nauwkeurig aankoop advies vind tu allerlei tips uit de praktijk, zodat u zelf als expert precies weet waar u tijdens de aanschaf op moet letten.

Heeft u al een kromsnavel in huis en bent u op zoek naar de fijne kneepjes van de verzorging van zo'n tamme vogel dan is deze gids zeker een verhelderende ontdekking.

Tijdelijk ontvangt u bij inschrijving een GRATIS DVD met talloze tips en adviezen, rechtstreeks uit de praktijk!
Klik hier om naar de inschrijfpagina te gaan.

 

 

HOME |REACTIES | FAQS

©®™ Copyrights TammeVogels.nl