Goudvoorhoofd Aratinga / Aratinga Aurea

Home | Reacties | Aanbod | Nieuwsbrief

 
 
Let Op: Het kan enkele seconden duren, voordat deze pagina geladen is.
 

Bijgewerkt t/m  

 
 

 

 

reserveren

 

Ook is het bij tijdige reservering mogelijk de vogel op te voeden om samen te houden met een soortgenoot in de voliere. Laat dit ons echter wel z.s.m. weten.

 

 
Wat is het voor een Papegaai/Vogel?
 

NL : Goudvoorhoofdparkiet  
Lat : Aratinga aurea
Eng : Peach-fronted Parakeet, Golden-Crowned Conure
Du :  Goldstirnsittich

Lengte : ca 26 cm
Gewicht :  gram
Herkomst : Zuid Amazone, Madeira, Mato Grosso, Bolivia, Brazilië, Argentinië, Peru
Cites
♀ en ♂ : man en pop identiek

 

De Goudvoorhoofdparkiet is anno nu een zeldzame verschijning. De meeste jongen houden we dan ook voor de kweek, echter dit jaar mogen enkele van hen in socialisatie om als huisdier gehouden te kunnen worden. Net als andere Aratinga soorten zoals de Zonparkiet, de Blauwkop, de Witoog, de Roodkop en de Maisparkiet is de Aratinga Aurea een intelligent speels baasje van nature.

Eenmaal deskundig gesocialiseerd, is de vogel behalve extreem tam ook aanhankelijk en altijd in voor een spelletje. Door hun slimheid op de juiste manier te gebruiken, kun je ze veel vaardigheden bijbrengen. Spelen en interactief bezig zijn, is absolute noodzaak, net als bij elk andere kromsnavel.

Het formaat van de Goudvoorhoofdparkiet is gemiddeld, wanneer hij eenmaal volwassen is rond de 25 centimeter (incl. staart). Net wat groter dus dan de meeste Pyrrhura's, maar typisch de grootte van een Aratinga en ook daarom erg geschikt om als huisdier te houden, mits deskundig gesocialiseerd en verzorgt.

Een Aratinga wordt ten onrechte soms als 'schreeuwert' bestempeld hetgeen het bijzondere karakter van deze super leuke en gezellige kromsnavels beslist veel te kort doet. Door onbekendheid met de omgang en natuurlijke behoeftes van deze soorten kun je het goed verprutsen. Dat geldt natuurlijk voor elke soort, maar hoe groter de vogel, hoe harder het geluid dat ze kunnen produceren. Dat wil echter niet zeggen dat ze dit dus ook moeten doen! De natuurlijke roep van de Aurea is vrij schel, maar behoeft niet irritant te zijn. Je bepaald grotendeels zelf in hoeverre de vogel er gebruik van maakt.

Bij de Goudvoorhoofdparkiet zul je moeten zorgen voor voldoende knaag materiaal, spelletjes en beweging. Aandacht in de juiste vorm is uiteraard essentieel. Deze kromsnavel is een prima alternatief voor een grotere papegaai.

 
reserveren
 
Aratinga Aurea
 
 video 2012:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
reserveren
 
 

Welke Vogel Past bij Jou?

 
Wilt u echt een zeer uitgebreid advies en alles te weten komen over deze soort en vele andere kromsnavels? Dan is het e-boek 'Kromsnavel Geheimen Onthuld' een echte aanrader. Naast een nauwkeurig aankoop advies vind tu allerlei tips uit de praktijk, zodat u zelf als expert precies weet waar u tijdens de aanschaf op moet letten.

Heeft u al een kromsnavel in huis en bent u op zoek naar de fijne kneepjes van de verzorging van zo'n tamme vogel dan is deze gids zeker een verhelderende ontdekking.

Tijdelijk ontvangt u bij inschrijving een GRATIS DVD met talloze tips en adviezen, rechtstreeks uit de praktijk!
Klik hier om naar de inschrijfpagina te gaan.