Zwartkop Caique
Pionites Melanocephala

HOME | RESERVEREN | AANBOD | WITBUIK CAIQUE | PRIJZEN

 

Bijgewerkt t/m


 

Klik hier voor de Caique Workshop Online

 
U kunt altijd een zwartkop caique reserveren ongeacht actuele beschikbaarheid.
 
 
week 18/19: 3 bevruchte eitjes gelegd, waarvan op dit moment
nog 0 beschikbaar
om te reserveren.
 
 
 
 
 

Pionites melanocephala melanocephala - Zwartkop caique

Caique's, zijn naar onze smaak de leukste Kromsnavels voor in huis. En als ik dat zeg, dan heb ik er ongeveer 30 verschillende soorten aan vooraf laten gaan.
Kijk maar eens naar onze workshop: www.caiqueworkshop.nl

De Zwartkop caique wordt vaker gekweekt dan de Witbuik caique, vooral omdat ze gewoonweg makkelijker aan het broeden gaan. Hierdoor ligt de prijs een stuk lager.

Er zijn wel wat verschillen te bespeuren tussen een tame zwartkop of witbuik die als huisdier wordt gehouden, maar beiden hebben de karakteristieke 'clowns mentaliteit' die alle Caique's hebben.

 

Of lees meer over de Caique in onze Leden Afdeling: KLIK HIER voor de Caique

De broedtijd duurt ongeveer 26 dagen, dus zo kun je bij benadering uitrekenen wanneer ze geboren zullen worden. Dan nog eens tussen 5 en 8 weken bij de ouders, voordat ze door ons worden gesocialiseerd tot huisdier. Gemiddeld kun je vanaf geboorte tot klaar voor vertrek om naar de nieuwe eigenaar te gaan ongeveer 10 weken tellen. Dit kan langer of korter duren, omdat we ons volledig richten op de individuele ontwikkeling van elke jonge vogel.

Zodra de vogel de juiste kenmerken vertoond, waaruit we kunnen afleiden dat het tijd is om naar de nieuwe en definitieve verzorgers te gaan, binnen maximaal 10 dagen maken we een afspraak met degene die hem gereserveerd heeft. Op deze manier bereiken we al ruim 14 jaar de beste resultaten en zijn ook deze vogels van ons tot ver in het buitenland bekend om hun sterke vriendschappelijke houding t.o.v. de mensen en zelfs andere huisdieren.
Je leest hierover alles in onze voorwaarden.

 

 

 

 

 

 
 
 

 

 

 

 

 

Zwartkop Caique reserveren

Let Op: Een Caique is absoluut geen vogel voor 'beginners'. Wat niet wil zeggen dat als u nooit vogels heeft gehouden u op voorhand geen Caique zou moeten nemen. Zorg echter dat u goed bent geinformeerd voordat u aan deze 'ara in het kwadraad' begint.

Toch is het houden van een Caique als gezelschapsdier in huis niet overdreven moeilijk. Je moet alleen van een aantal zaken goed op de hoogte zijn, zoals voeding, omgansvormen, natuurlijke behoeftes van jonge en volwassen vogels en vooral hun ietwat gevoeligheid voor stress.

Sowieso is het houden van tamme, gesocialiseerde vogels een hobby of 'vak' apart beslist in veel opzichten anders dan het houden van een hond of kat. Wat ons betreft veel leuker en een fantastische uitdaging om bezig te zijn met dieren die ook graag interactief met jou bezig willen zijn.

Hoe leuk het echt is en wat het u kost aan tijd, energie, inzet en geduld, maar vooral ook wat u er voor terug krijgt, laten we u uitgebreid zien in de Online Caique Workshop: www.witbuikcaiques.nl

 
 
 

 reserveren

 
 
 
 
 

 

 

reserveren

 
 
 

Welke Vogel Past bij Jou?

 
Wilt u echt een zeer uitgebreid advies en alles te weten komen over deze soort en vele andere kromsnavels? Dan is het e-boek 'Kromsnavel Geheimen Onthult' een echte aanrader. Naast een nauwkeurig aankoop advies vind tu allerlei tips uit de praktijk, zodat u zelf als expert precies weet waar u tijdens de aanschaf op moet letten.

Heeft u al een kromsnavel in huis en bent u op zoek naar de fijne kneepjes van de verzorging van zo'n tamme vogel dan is deze gids zeker een verhelderende ontdekking.

Tijdelijk ontvangt u bij inschrijving een GRATIS DVD met talloze tips en adviezen, rechtstreeks uit de praktijk!
Klik hier om naar de inschrijfpagina te gaan.

 

 

 

  ContactReacties | Faqs

<