Pyrrhura Cruentata, Blauwkeel Parkiet

HOME | RESERVEREN | AANBOD | PYRRHURAS | REACTIES | PRIJZEN

Voor veel vogels is het vaak beter om ten minste per 2 gehouden te worden. Ook per stel blijven onze vogels absoluut tam. Daarom krijgt u altijd korting, wanneer u besluit 2 of meer vogels tegelijk over te nemen...

 
 

Bijgewerkt t/m

 

 

week 28/29: 5 jongen geboren,
waarvan op dit moment nog 0 beschikbaar voor reservering

De laatste Cruentata wordt verwacht overgedragen te kunnen worden in week 35.

 
Meer info en details, zoals de huidige prijs:

 
 
 
Bent u reeds bekend en akkoord met onze werkwijze (beschreven hier op de website) dan kunt u ook rechtstreeks naar de reserverings-aanvraag gaan via onderstaande knop:


 

Het is ook mogelijk deze laatste 2 Cruentata's SAMEN te reserveren.
Wij geven hiervoor een speciale koppel-korting via DEZE LINK
(zie uitleg via groene info knop hierboven)

 


 
 

Exclusieve Pyrrhura Soort

De Pyrrhura Cruentata kan ondertussen behalve als beschermde diersoort van de cites 1 lijst ook als uiterste zeldzaam worden gekenmerkt, zeker in Europa. Het is een forse Pyrrhura ondersoort waar geheel ten onrechte weinig mee gekweekt wordt. Het formaat van deze Pyrrhura is groter dan alle andere bekende Pyrrhura's zelfs groter dan de Perlata. De kleuren van de veren zijn bijzonder mooi en de Cruentata is mede daarom dan ook een zeer gewilde exclusieve vogel die door velen als de 'mooiste pyrrhura' wordt beschouwd.

Dit kweekseizoen 2019 gaan we maximaal 4 Cruentata's socialiseren tot huisdier aangezien er telkens weer om gevraagd wordt en wij over voldoende vogels beschikken voor de verdere kweek. Niemand hoeft zich zorgen te maken over de verplichte cites documenten, want deze hebben we keurig per jong in aanvraag en worden uiteraard, zoals het hoort samen met de vogel aan u overgedragen, wanneer deze er klaar voor is. Daarnaast is een officieel DNA geslachtscertificaat altijd inclusief bij de vogel.

Wil je een zeer exclusieve Pyrrhura die mits deskundig gesocialiseerd, een bijzonder vriendelijke speelse tamme vogel is, dan is de Cruentata een zeer goede keus.

 

 
 

Wanneer is mijn Pyrrhura klaar om op te halen?

De broedtijd duurt ongeveer 3 a 4  weken, dus zo kun je bij benadering uitrekenen wanneer ze geboren zullen worden als er vermeld staat 'eitjes' in het overzicht. Dan nog eens tussen de 6 a 8 weken bij de ouders, voordat ze geheel volgens de in Nederland geldende wettelijke voorschriften volledig zelfstandig zijn  om door ons te kunnen worden gesocialiseerd tot gezelschapsdier. Gemiddeld kon men vroeger toen bepaalde vogels d.m.v. hand opfok werden grootgebracht vanaf geboorte tot klaar voor vertrek om naar de nieuwe eigenaar te gaan ongeveer 11 weken tellen. Dit duurt onder deze geheel nieuwe methode meestal beduidend langer, omdat jongen van ongeacht welke kromsnavelsoort dan ook die door ouder vogels worden grootgebracht wilde dieren zijn met alle daarbij behorende kenmerken ten aanzien van mensen. Uiteindelijk worden ze door onze speciale beproefde socialisatiemethode net zo tam als overal elders in de wereld waar nog steeds aan hand opfok wordt gedaan.

Zodra de vogel de juiste kenmerken vertoond, waaruit we kunnen afleiden dat het binnen maximaal 10 dagen tijd is om naar de nieuwe en definitieve verzorgers te gaan, maken we een afspraak met degene die hem gereserveerd heeft.

Zodra ze eenmaal in huis worden gesociliseerd, maken we direct de eerste foto's en video's, zodat je zelf de ontwikkeling kunt volgen in onze speciaal voor dit doel in het leven geroepen leden website.

Op deze manier bereiken we al ruim 17 jaar de beste resultaten en zijn ook deze vogels van ons tot ver in het buitenland bekend om hun sterke vriendschappelijke houding t.o.v. de mensen en zelfs andere huisdieren. Je leest hierover alles in onze voorwaarden en uitleg m.b.t. reserveren.

Het komt nog al eens voor dat pas later blijkt dat er meer eitjes zijn gelegd en uitkomen dan eerder zichtbaar was. Gedurende de hele broedperiode laten we al onze vogels namelijk zoveel mogelijk met rust en kijken dus slechts af en toe naar de stand van zaken. Daardoor blijft het aantal beschikbare vogels dan gelijk nadat er een gereserveerd is of komen er meer beschikbaar, terwijl eerder minder beschikbare vogels werden vermeld. De Cruentata wordt samen met een bevriende kweker gekweekt, maar uitsluitend door ons gesocialiseerd tot gezelschapsdier.

Foto's en video's van gereserveerde vogels vind u in het VIP leden gedeelte, waarvan u automatisch gratis lid bent na reservering.

Voor verdere uitleg en toelichting omtrent onze werkwijze met het reserveren van een tamme kromsnavel klikt u HIER.

 
Om 2 Pyrrhura Cruentata baby's samen te reserveren, klikt u HIER
 
 
 
 

 
 
Algemene Info Pyrrhura KLIK HIER
 
 

Meer uitgebreide info vind u in onze leden afdeling.

Mocht u besluiten een vogel bij ons te reserveren dan krijgt u automatisch GRATIS levenslang toegang tot de VIP leden afdeling waarin een schat aan extra, voor anderen dus NIET toegankelijke, informatie beschikbaar is en door nieuwe updates ook steeds uitgebreid wordt.

Wilt u uw vogel gaan trainen of specifiek omtrent gedrag, het aanleren van vaardigheden en alles wat er verder komt kijken bij het op verantwoorde wijze houden van een papegaai of parkiet dan kunnen we onze Papegaaienschool Online ( of dvd) cursus van harte aanbevelen. D.m.v. o.a. ruim 40 uur video materiaal leert u alle aspecten van zowel het trainen als het onder optimale omstandigheden als huisdier houden van een papegaai of parkiet. Lees meer

 
 
 

FOTO ALBUM PYRRHURA CRUENTATA

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

 
 

Welke kooi, hoeveel geluid maken ze, hoe groot wordt een Pyrrhura? Lees Hier Verder GRATIS waardevolle Tips over Pyrrhura's

 

 
Mijn Eerste Pyrrhura | Pyrrhura Algemene Info
 

 

 
 
 
Algemene Info Pyrrhura KLIK HIER
 
terug naar boven
 
 
 

Welke Vogel Past bij Jou?

 
Wilt u echt een zeer uitgebreid advies en alles te weten komen over deze soort en vele andere kromsnavels? Dan is het e-boek 'Kromsnavel Geheimen Onthuld' een echte aanrader. Naast een nauwkeurig aankoop advies vind tu allerlei tips uit de praktijk, zodat u zelf als expert precies weet waar u tijdens de aanschaf op moet letten.

Heeft u al een kromsnavel in huis en bent u op zoek naar de fijne kneepjes van de verzorging van zo'n tamme vogel dan is deze gids zeker een verhelderende ontdekking.

Tijdelijk ontvangt u bij inschrijving een GRATIS DVD met talloze tips en adviezen, rechtstreeks uit de praktijk!Klik hier om naar de inschrijfpagina te gaan.

 

HOME |REACTIES | FAQS

©®™ Copyrights tammevogels.nl