Weddels / Bruinkop Aratinga

Home | Reserveren |PRIJZEN | Aanbod


 
Let Op: Het kan enkele seconden duren, voordat deze pagina geladen is.
 

Bijgewerkt t/m  

 

 

 

 

Bent u reeds bekend met onze werkwijze?
Dan kunt u via deze link direct een Weddels Aratinga reserveren.

 

Ontvang direct een persoonlijke mail
met meer details, zoals prijzen. Klik HIER.

 

U kunt altijd een Weddels reserveren, ongeacht de beschikbaarheid. Staan er hierboven dus geen jongen noch eitjes vermeld dan maakt u aanspraak op de eerst volgende vogel uit het komende nest. De 'wachttijd' tot aan de uiteindelijke overdracht is uiteraard grotendeels afhankelijk van de status v/d vogel op het moment dat u deze reserveert.

 

 
 

Aratinga Weddellii of Weddels Aratinga is de wetenschappelijke benaming van de Bruinkop Aratinga. Het zijn erg aanhankelijke, rustige Aratinga's. In tegen stelling tot veel andere Aratinga soorten, is hun natuurlijke geluid vrij zacht. Ze zijn erg pienter en in staat om veel te leren. Ze kunnen ook woordjes leren, maar natuurlijk niet zoals een grijze roodstaart, al zul je vaak versteld staan!

Lees veel meer over deze fascinerende Aratinga in het leden deel van onze site via deze link.

Het komt nog al eens voor dat pas later blijkt dat er meer eitjes zijn gelegd en uitkomen dan eerder zichtbaar was. Gedurende de hele broedperiode laten we al onze vogels namelijk zoveel mogelijk met rust en kijken dus slechts af en toe naar de stand van zaken. Daardoor blijft het aantal beschikbare vogels dan gelijk nadat er een gereserveerd is of komen er meer beschikbaar, terwijl eerder minder beschikbare vogels werden vermeld.

Foto's en video's van gereserveerde vogels vind u na het plaatsen van uw reservering uitsluitend in het VIP leden gedeelte, waarvan u automatisch gratis lid bent na reservering.

 
Een Wilde Vogel in Huis?

Naast het kweken is het onze specialiteit vogels met de hand op te voeden en te socialiseren. Ze worden nu en dan, per soort op verschillende leeftijd, in huis gehaald en daar verder intensief getraind om binnenshuis met mensen samen te kunnen leven.

Op deze manier bereiken we al ruim 12 jaar de beste resultaten in het socialiseren van verschillende Aratinga soorten zoals deze prachtige Aratinga Weddeli.


Deskundige Socialisatie van Levensbelang

Gedurende de periode dat ze door de reservering dus een nieuw onderkomen in het vooruitzicht hebben, worden de vogels met de grootst mogelijke zorg opgevoed tot een gezelschapsdier wat zich
thuis voelt tussen de mensen en alles wat wij zoal in huis doen.

Ze maken ook kennis met andere soorten vogels, zoals Amazone
papegaai, Kaketoe, Monniksparkieten, Pyrrhura's en Caique's. Ze raken zelfs gewend aan de aanwezigheid onze eigen kinderen, baby's en hond en kat.


Uw Vogel Ophalen

Ze zijn klaar voor vertrek op het moment dat ze niet meer
afhankelijk zijn van bijvoeding en dus 100% zelfstandig kunnen
eten en drinken.

Zelf Bijvoeren

U kunt ze na thuiskomst gerust nog af en toe eens wat bijvoeren,
maar dat is dan geen noodzaak meer, maar een traktatie waar ze
overigens dol op blijven. ( met mate dus gebruiken).


Misverstanden Omtrent Tam Maken en Ons Beleid

Een vogel wordt niet tammer doordat deze nog in de
afhankelijkheidsfase verkerende door de 'uiteindelijke eigenaar' wordt
grootgebracht, maar zuiver en alleen door de deskundigheid van
degene die deze taak op zich neemt.

Wij hebben in de loop der jaren moeten vaststellen dat het voor
alle partijen de minste risico's oplevert als onze baby vogels
niet eerder het huis verlaten dan wanneer zij volledig
zelfstandig zijn en hebben dat als voorwaarde en regel gesteld.

Zodoende heeft u direct een maximaal tamme vogel die helemaal
gewend is aan mensen en alles wat er zo in en om het huis plaats
vind zonder dat hij daar angstig op reageert. U hoeft dus geen
ongewenste gedragingen af te leren, voordat u verder gaat met een
vogel van ons. De juiste basis is gelegd.

 

KLIK HIER om direct uw Bruinkop Aratinga baby te reserveren

 

 

 

 

 

 
 
 
 

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 

KLIK HIER om direct uw Bruinkop Aratinga baby te reserveren

 
Wat is het voor een Papegaai/Vogel?
 

NL   : Weddels Aratinga, Bruinkop Aratinga
Lat  : Aratinga weddellii 
Eng : Dusky-headed Parakeet
Du  :  Braunkopfsittich

Lengte : ca 28 cm
Gewicht :  100 gram
Herkomst : Colombia, Ecuador, Peru, Brazili�
♀ en ♂ : geen verschil ( test noodzakelijk)
Ondersoorten: geen
Aratinga Weddellii (Deville, 1851)

 

Net als andere Aratinga soorten zoals de Zonparkiet, de Blauwkop, de Witoog, de Roodkop en de Maisparkiet is de Aratinga Weddelii een intelligent speels baasje van nature.

Eenmaal deskundig gesocialiseerd, is de vogel behalve extreem tam ook aanhankelijk en altijd in voor een spelletje. Door hun slimheid op de juiste manier te gebruiken, kun je ze veel vaardigheden bijbrengen. Spelen en interactief bezig zijn, is absolute noodzaak, net als bij elk andere kromsnavel.

Het formaat van de Weddels of Bruinkop is behoorlijk, wanneer hij eenmaal volwassen is rond de 28 centimeter (incl. staart). Net wat groter dus dan de meeste Pyrrhura's, maar typisch de grootte van een Aratinga en ook daarom erg geschikt om als huisdier te houden, mits deskundig gesocialiseerd en verzorgt.

Een Aratinga wordt ten onrechte soms als 'schreeuwert' bestempeld hetgeen het bijzondere karakter van deze super leuke en gezellige kromsnavels beslist veel te kort doet. Door onbekendheid met de omgang en natuurlijke behoeftes van deze soorten kun je het goed verprutsen. Dat geldt natuurlijk voor elke soort, maar hoe groter de vogel, hoe harder het geluid dat ze kunnen produceren. Dat wil echter niet zeggen dat ze dit dus ook moeten doen!

Bij de Weddelii zul je sowieso veel minder geluid bemerken, want ze hebben van nature een andere roep dan hun soortgenoten. Ze maken een meer tjilpend geluid en zijn mede daarom ook populair als huiskamer vogel.

Dat bepaal jij zelf, zodra je zo'n vogel in huis haalt!

 

 
Foto's Weddels
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

KLIK HIER om direct uw Bruinkop Aratinga baby te reserveren

 
 
 
 
 
 
 
 

Welke Vogel Past bij Mij?

 
Wilt u echt een zeer uitgebreid advies en alles te weten komen over deze soort en vele andere kromsnavels? Dan is het e-boek 'Kromsnavel Geheimen Onthuld' een echte aanrader. Naast een nauwkeurig aankoop advies vind tu allerlei tips uit de praktijk, zodat u zelf als expert precies weet waar u tijdens de aanschaf op moet letten.

Heeft u al een kromsnavel in huis en bent u op zoek naar de fijne kneepjes van de verzorging van zo'n tamme vogel dan is deze gids zeker een verhelderende ontdekking.

Tijdelijk ontvangt u bij inschrijving een GRATIS DVD met talloze tips en adviezen, rechtstreeks uit de praktijk! Klik hier om naar de inschrijfpagina te gaan.

 
 
 

  Reacties | Aanbod