Home | Vogelsoorten | Reserveren | NieuwsbriefReacties | Aanbod | WebLog

 
Witbuik Caique / Pionites leucogaster leucogaster

for english click here

Bijgewerkt t/m


Klik hier voor de Caique Workshop Online

Klik hier voor de Geeldij Witbuik Caique

Klik hier voor de Zwartkop Caique

 

Pionites Leucogaster | Groendij Witbuik Caque

Om er zeker van te zijn dat u een of meer van deze zeer gewilde en exclusieve vogels dit jaar nog in huis heeft, kunt u het beste vroegtijdig reserveren.

Geeldij Witbuik Caique's, oftwel de leukste Kromsnavel voor in huis. En als ik dat zeg, dan heb ik er ongeveer 30 verschillende soorten aan vooraf laten gaan.
Kijk maar eens naar onze workshop:
www.caiqueworkshop.com

Of lees meer over de Caique in onze Leden Afdeling: KLIK HIER voor de Caique

 

Ook is het bij tijdige reservering mogelijk de vogel op te voeden om samen te houden met een soortgenoot in de voliere. Laat dit ons echter wel z.s.m. weten.

Het beste reserveert u deze vogel middels de Overeenkomst voor Exclusieve Vogels. Klik hier om naar de overeenkomst pagina te gaan.

 

 

 

Video juli 2013:

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

Witbuik Caique reserveren

Let Op: Een Caique is absoluut geen vogel voor 'beginners'. Wat niet wil zeggen dat als u nooit vogels heeft gehouden u op voorhand geen Caique zou moeten nemen. Zorg echter dat u goed bent geinformeerd voordat
u aan deze 'ara in het kwadraad' begint.

Toch is het houden van een Caique als gezelschapsdier in huis niet overdreven moeilijk. Je moet alleen van een aantal zaken goed op de hoogte zijn, zoals voeding, omgansvormen, natuurlijke behoeftes van jonge en volwassen vogels.

Sowieso is het houden van tamme, gesocialiseerde vogels een hobby of 'vak' apart beslist in veel opzichten anders dan het houden van een hond of kat. Wat ons betreft veel leuker en een fantastische uitdaging om bezig te zijn met dieren die ook graag interactief met jou bezig willen zijn.

Hoe leuk het echt is en wat het u kost aan tijd, energie, inzet en geduld, maar vooral ook wat u er voor terug krijgt, laten we u uitgebreid zien in de Online Caique Workshop: www.witbuikcaiques.nl

 

 

 
 
De witbuik Caique (Pionites Leucogaster Leucogaster), niet te verwarren met de zwartkop, is een ontzettend leuke speelse vogel. Mits goed gesocialiseerd bestaat er geen betere clown die je zo veel plezier geeft in huis. Ze zijn ontzettend speels en kunnen toch ook erg veel leren.
 
De kenner zal weten dat deze vogels vrij excentriek, schaars en uniek zijn. Kun je een zwartkop caique tegenwoordig vrij gemakkelijk vinden. Een roestkop, of witbuik caique wordt een stuk lastiger. Zeker een jonge goed gesocialiseerde vogel is erg moeilijk te vinden, de geeldij iets beter dan de nog veel moeilijker te vinden groendij.

Mede daadoor wordt ook de prijs bepaald. Een witbuik caique ligt qua prijs dan ook heel anders dan een zwartkop caique. Het kweken met deze vogels gaat niet bepaald gemakkelijk wat natuurlijk ook meetelt in de prijsbepaling.

Wie het budget er voor heeft, gaat een fascinerende tijd tegemoet, want dit zijn werkelijk ongekend slimme vogels, heel erg vriendelijk en willen het liefst de hele dag spelletjes met je doen. Ze gaan als een hond de bal halen en duwen hem in je handen ten teken dat je hem moet rollen, om er vervolgens keihard achteraan te rennen. Het zijn zeker voor hun formaat uitstekende praters en imitators. Vergist u zich niet, ze kunnen wel degelijk woorden leren verbinden aan de betekenis. Immers waarom noemt een kind van 3 een hond geen koe?

Wie investeert in deze unieke vogel, krijgt een veelvoud aan liefde en plezier terug. We krijgen regelmatig reacties in de trant van: "al had hij het dubbele gekost, dan had ik hem nog willen hebben als ik wist wat ik nu weet nou die in huis is...."

Waarom zie ik zwart op z'n kop?

Nee het is geen zwartkop caique en ook geen kruising. Net als bij zonparkieten, perlata's en veel andere vogels krijgen ze pas hun uiteindelijke kleur wanneer ze in de rui zijn geweest. Ook het wit op de buik wordt later veel beter zichtbaar. Er zitten nu nog veel gele veertjes hier en daar.

Dit is ook weer geen vaste regel, sommigen krijgen hun kleur eerder dan anderen. We hebben bijvoorbeeld in een nestje perlata's van 5, 2 vogels die direct al rood kleuren, terwijl de anderen dat pas over een aantal maanden doen.

 

lees meer over caiques

 
 

 reserveren

 
 
 
 

reserveren

 
 
 

Welke Vogel Past bij Jou?

 
Wilt u echt een zeer uitgebreid advies en alles te weten komen over deze soort en vele andere kromsnavels? Dan is het e-boek 'Kromsnavel Geheimen Onthult' een echte aanrader. Naast een nauwkeurig aankoop advies vind tu allerlei tips uit de praktijk, zodat u zelf als expert precies weet waar u tijdens de aanschaf op moet letten.

Heeft u al een kromsnavel in huis en bent u op zoek naar de fijne kneepjes van de verzorging van zo'n tamme vogel dan is deze gids zeker een verhelderende ontdekking.

Tijdelijk ontvangt u bij inschrijving een GRATIS DVD met talloze tips en adviezen, rechtstreeks uit de praktijk!
Klik hier om naar de inschrijfpagina te gaan.

 

 

 

  ContactReacties | Faqs

<