Witbuik Caique
Pionites leucogaster xanthomaria

HOME | RESERVEREN AANBOD | PRIJZEN

 





for English click here

Bijgewerkt t/m


 

Op dit moment nog geen jongen beschikbaar.

 

 

Het op verantwoorde wijze als huisdier houden van een Caique vereist enige voorbereiding, kennis en stelt enige eisen aan uw woonsituatie. Moeilijk is het allemaal zeker niet, maar kan het wel worden als men niet weet waar men aan begint. In de Caique Workshop ontdekt u niet alleen alles wat iedereen zou moeten weten omtrent het houden van een Caique als huisdier, maar behoud u ook levenslang toegang tot een onuitputtelijke bron van informatie, tips en praktisch toepasbare adviezen. Alles komt aan bod van omgaan met gedrag, training t/m gezondheid en algeheel welzijn. Lees meer
 

"De Witbuik Caique is met afstand de favoriete vogel
voor in huis wat ons betreft."

 

 

Hiervoor zijn veel redenen te noemen o.a.:

1. formaat uitstekend om te vliegen in gemiddelde huiskamer
   (lees: vogel MOET vliegen)
2. aangeboren karakter eigenschappen beantwoorden aan verwachtingen van  meeste mensen t.a.v. tamme vogel: speelsheid, contact zoeken, intelligent, ondernemend*
3. schitterende kleuren
4. van nature geen herrieschopper
5. van nature geen heel goede vlieger, liever klauteren
6. ondanks afwijkend dieet van veel fruit (suikers voor hoge energie level) gemakkelijk verkrijgbaar
7. leeftijd van 35 jaar en hoger is niet ongewoon, langdurig plezier
8. door aangeboren nieuwsgierigheid en leergierigheid is ook het aandeel aangeleerd gedrag goed onder controle te houden en te ontwikkelen
9. mensen zoeken vaak verschillende papegaaien a.d.h.v de verschillende eigenschappen, bij de Witbuik Caique vind je die vrijwel allemaal in 1 vogel terug.
10. door deskundige socialisatie leert de caique bij ons behalve met mensen ook goed omgaan met andere huisdieren, zoals hond, kat en andere kromsnavel soorten groot en klein.
 

* Dit komt uiteraard slechts tot uiting richting mensen indien de vogel ook deskundig tot huisdier is gesocialiseerd en er even deskundig mee omgegaan wordt daarna.

 

 


Voor info m.b.t. gereserveerde vogels vind u 24/7 alle updates in het vogel leer centrum.

LET OP: Dit zijn exclusieve zeldzame vogels, u dient tijdig te reserveren klik hier.

Zodra de vogel de juiste kenmerken vertoond, waaruit we kunnen afleiden dat het volgens elders op deze site aangegeven en door ons gehanteerde criteria tijd is om naar de nieuwe en definitieve verzorgers te gaan, binnen maximaal 10 dagen maken we een afspraak met degene die hem gereserveerd heeft.

De leeftijd van een witbuik caique tijdens de overdracht wordt dus door meerdere factoren bepaald en is onder de nieuwe wetgeving die sinds 2013 van kracht is en waarbij hand opfok verboden is, zeer moeilijk voorspelbaar geworden. Geheel afhankelijk dus van de ontwikkeling van elke individuele vogel afzonderlijk. Wat wel overduidelijk is, is dat er een veelvoud aan tijd, geduld, inzet, kennis noodzakelijk is om een eerst door de ouder tot zelfstandigheid opgevoede papegaai tot geschikt als huisdier te socialiseren.
Houd daar a.u.b. dus rekening mee voordat u ons d.m.v.
het plaatsen van een reservering de opdracht toe geeft.

Verder moet de genoemde ‘wachttijd’ in het juiste perspectief worden gezien.
Kromsnavels hebben een veel langere levensverwachting, waarbij voorbereiding op
een leven als huisdier van groot belang is. Degene die de vogel reserveert
wacht weliswaar, maar wij voeren de gegeven opdracht tot socialisatie 24/7
met het hele gezin uit tot aan de overdracht. Hetgeen een enorme grote opgave is,
zelfs met het kleine maximale aantal van 4 a 5 vogels tegelijk in de woonkamer.

Op deze manier bereiken we al ruim 18 jaar de beste resultaten en zijn ook deze vogels van ons tot ver in het buitenland bekend om hun sterke vriendschappelijke en speelse houding t.o.v. de mensen en zelfs andere huisdieren.
Je leest hierover alles in onze voorwaarden.

 
Papieren?

Bij alle vogels boven de 550,- ontvangt de nieuwe eigenaar
van ons de officiële certificaten voor gezondheid en geslacht.
Dit betekend dus dat al deze vogels extra tests ondergaan,
voordat ze ons verlaten. Verder worden alle koppels jaarlijks getest.

 
 
 

 

 
 

Klik hier voor de Caique Workshop Online

Klik hier voor de Groendij Witbuik Caique

Klik hier voor de Zwartkop Caique

 
 
 

Pionites Leucogaster Xanthomaria | Geeldij Witbuik Caique

Om er zeker van te zijn dat u een of meer van deze zeer gewilde en exclusieve vogels dit jaar nog in huis heeft, kunt u het beste vroegtijdig reserveren.

Wat is de Witbuik Caique precies voor vogel?

In elk geval is het een volwaardige papegaai en dus geen parkiet. Ze zijn stevig gebouwd, zitten wat wollig in de veren die ook heel stevig zijn. Ze klouteren beter dan dat ze vliegen, maar dat wil niet zeggen dat je een niet getrainde vogel niet kwijt bent als de deur open staat!

Wie ons vraagt naar wat wij zelf de leukste kromsnavel vinden, krijgt onmiddellijk 'de witbuik caique' als antwoord. Ondanks dat we elke soort absoluut op hun specifieke eigenschappen als huisdier bijzonder weten te waarderen, zou je kunnen zeggen dat al die verschillende eigenschappen van verschillende soorten terug te vinden zijn in 1 vogel: de Witbuik Caique. Anders dan de Zwartkop Caique is de witbuik een wat kalmere vogel die mits deskundig gesocialiseerd (!) vredelievend is t.o.v. andere soorten. Dit laatste in tegenstelling tot de ervaringen die wij hebben met de Zwartkop Caique die moeilijk of geen anderen verdraagt.

 

 

Je zou de Witbuik Caique kunnen typeren met de uitspraak:

"Elke vogel kun je een spelletje leren,
maar de Caique leert jou een spelletje,
liefst de hele dag door."

 

 

Formaat:

De bovengenoemde soorten zijn ongeveer 23 cm. groot.

Geslachtsonderscheid:

Tussen beide geslachten is geen uiterlijk waarneembaar verschil. Daarom is de enige manier om zekerheid over het geslacht te krijgen die van endoscopisch- en of DNA (veer)onderzoek.

Karakter:

Caiques worden wel de clowns onder de vogels genoemd. Dit geeft al aan dat er veel plezier aan deze vogels is te beleven. Het zijn geen echte vliegers, maar meer acrobaten die overwegend springen, klimmen en klauteren. Het zijn zeer nieuwsgierige vogels die zeer aanhankelijk richting hun verzorger(s) kunnen worden. Ze zijn bijzonder speels en aanvaarden maar al te graag alle mogelijke speeltuigen. Een wilgentak en of tak van een fruitboom wordt in enkele ogenblikken op een katachtige wijze van zijn schors ontdaan.

Nadeel van wilde caique's kan zijn dat ze vrij schrille (fluit)kreten uitten. Vooal als de vogels in paren worden gehouden kunnen ze behoorlijk wat lawaai produceren. Een Caique die als huisdier wordt gehouden, moet dan beslist ook deskundig gesocialiseerd zijn, zodat de vogel niet continue aanleiding ziet om van zijn hoge fluittonen gebruik te moeten maken. Voor de juiste omgang met deze vogel vind u alle noodzakelijke tips en adviezen in onze speciale Caique Workshop. Lees verder

Omgevingstemperatuur:

In het algemeen verlangen deze vogels wel wat warmte. De soort dient derhalve de beschikking te hebben over een goed af te sluiten droog en verwarmd nachtverblijf. Het is aan te bevelen de temperatuur niet onder de 10 ?C te laten komen.

Huisvesting:

De voli?e dient een minimale lengte te bezitten van 2,5 meter, een breedte van 1 meter en een hoogte van ca. 2 meter. Zoals reeds opgemerkt onder 'Omgevingstemperatuur' moeten de vogels kunnen beschikken over een goed af te sluiten droog en verwarmd nachtverblijf. Het nachtverblijf dient een afmeting te hebben van ca. 2x1x2 meter (lxbxh).

Voeding:

Als basis kan aan de vogels een grove zaadmengsel gegeven worden aangevuld met maiskolven in halfrijpe toestand. Verder walnoten, zonnebloempitten (met mate), ongebrande pinda's, boekweit, lijnzaad, haver, witzaad, trosgierst en kiemzaad. Daarnaast mag ook fruit (appel, sinaasappel, banaan, kiwi, vijgen e.d.) en allerlei groenten en onkruiden (sla, spinazie, andijvie, wortelen, vogelmuur e.d.) niet op het menu ontbreken. Ook mag niet vergeten worden de vogels van tijd tot tijd verse wilgen- en fruittakken te geven. Hier zullen ze de bladknoppen van eten en de schors zal gebruikt worden voor de bekleding van het nest.

 
Ook is het bij tijdige reservering mogelijk de vogel op te voeden om samen te houden met een soortgenoot in de voliere. Laat dit ons echter wel z.s.m. weten.
 
 
 

 

Waarom een Aparte Workshop?

 

Geeldij Witbuik Caique's, oftwel de leukste Kromsnavel voor in huis. En als ik dat zeg, dan heb ik er ongeveer 30 verschillende soorten aan vooraf laten gaan.

Vanuit jarenlange ervaring met de Caique als huisider en de kweek van deze prachtige soort hebben we o.a. ontdekt dat het gevoelige en intelligente vogels zijn. Zeker staan ze bekend om hun clown achtige karakter, maar er zit meer aan vast. Je kunt niet zomaar een Caique als huisdier houden, alleen omdat je het een leuke vogel vindt. Er komt heel wat bij kijken, zoals speciale verse voeding, speciale omgang i.v.m. hun stressgevoeligheid, de juiste huisvesting, kortom ook bij deze vogel zul je de natuurlijke behoeftes op een creatieve manier moeten invullen. Een Caique kan overlijden door stress alleen.

Het is allemaal niet echt moeilijk, maar als je niet op de hoogte bent van de achtergronden en juiste omgang met Caique's kom je gegarandeerd voor onaangename verrassingen te staan.

Een zo exclusieve kromsnavel die de leeftijd van 30 jaar bij goede verzorging behoort te kunnen bereiken, verdient het naar ons idee des te meer om de allerbeste behandeling te krijgen.

Om je met de voorbereidingen op het houden van een Caique als huisdier te helpen, hebben we speciaal hiervoor een aparte, unieke en exclusieve Online Workshop samengesteld.

Het is zeer aan te bevelen deze te volgen. Het beste natuurlijk voordat je een Caique in huis neemt, maar heb je er al een dan is het absoluut ook de moeite waard, want je ontdekt tot in de kleinste details veel zaken die alleen een expert met veel ervaring heeft kunnen ontdekken. Deze kennis zal jou behoeden om dezelfde fouten te maken.

Waarom zou je opnieuw het wiel willen uitvinden?

Waarom dezelfde fouten begaan die wij en anderen als pioniers in het houden van verschillende kromsnavels als huisdier door de jaren heen al voor je hebben gemaakt?

Voor de kleine investering t.o.v. de hoge leeftijd die een Caique bereiken kan en hun aanschafprijs hoef je het zeker niet te laten!


Kijk maar eens naar onze workshop: CaiqueWorkshop.nl

Of lees meer over de Caique in onze Leden Afdeling: KLIK HIER voor de Caique

 

 

Foto's & Video's:

 

 

 

 

 
 

 

 

 

Video's: zwartkop en geeldij:

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 

 

 
 

 
 
 
 
 
 
 

 

Witbuik Caique reserveren

Let Op: Een Caique is absoluut geen vogel voor 'beginners'. Wat niet wil zeggen dat als u nooit vogels heeft gehouden u op voorhand geen Caique zou moeten nemen. Zorg echter dat u goed bent geinformeerd voordat
u aan deze 'ara in het kwadraad' begint.

Toch is het houden van een Caique als gezelschapsdier in huis niet overdreven moeilijk. Je moet alleen van een aantal zaken goed op de hoogte zijn, zoals voeding, omgansvormen, natuurlijke behoeftes van jonge en volwassen vogels.

Sowieso is het houden van tamme, gesocialiseerde vogels een hobby of 'vak' apart beslist in veel opzichten anders dan het houden van een hond of kat. Wat ons betreft veel leuker en een fantastische uitdaging om bezig te zijn met dieren die ook graag interactief met jou bezig willen zijn.

Hoe leuk het echt is en wat het u kost aan tijd, energie, inzet en geduld, maar vooral ook wat u er voor terug krijgt, laten we u uitgebreid zien in de Online Caique Workshop: www.caiqueworkshop.nl

 
 
De witbuik Caique (Pionites Leucogaster Leucogaster), niet te verwarren met de zwartkop, is een ontzettend leuke speelse vogel. Mits goed gesocialiseerd bestaat er geen betere clown die je zo veel plezier geeft in huis. Ze zijn ontzettend speels en kunnen toch ook erg veel leren.
 
De kenner zal weten dat deze vogels vrij excentriek, schaars en uniek zijn. Kun je een zwartkop caique tegenwoordig vrij gemakkelijk vinden. Een roestkop, of witbuik caique wordt een stuk lastiger. Zeker een jonge goed gesocialiseerde vogel is erg moeilijk te vinden, de geeldij iets beter dan de nog veel moeilijker te vinden groendij.

Mede daadoor wordt ook de prijs bepaald. Een witbuik caique ligt qua prijs dan ook heel anders dan een zwartkop caique. Het kweken met deze vogels gaat niet bepaald gemakkelijk wat natuurlijk ook meetelt in de prijsbepaling.

Wie het budget er voor heeft, gaat een fascinerende tijd tegemoet, want dit zijn werkelijk ongekend slimme vogels, heel erg vriendelijk en willen het liefst de hele dag spelletjes met je doen. Ze gaan als een hond de bal halen en duwen hem in je handen ten teken dat je hem moet rollen, om er vervolgens keihard achteraan te rennen. Het zijn zeker voor hun formaat uitstekende praters en imitators. Vergist u zich niet, ze kunnen wel degelijk woorden leren verbinden aan de betekenis. Immers waarom noemt een kind van 3 een hond geen koe?

Wie investeert in deze unieke vogel, krijgt een veelvoud aan liefde en plezier terug. We krijgen regelmatig reacties in de trant van: "al had hij het dubbele gekost, dan had ik hem nog willen hebben als ik wist wat ik nu weet nou die in huis is...."

Waarom zie ik zwart op z'n kop?

Nee het is geen zwartkop caique en ook geen kruising. Net als bij zonparkieten, perlata's en veel andere vogels krijgen ze pas hun uiteindelijke kleur wanneer ze in de rui zijn geweest. Ook het wit op de buik wordt later veel beter zichtbaar. Er zitten nu nog veel gele veertjes hier en daar.

Dit is ook weer geen vaste regel, sommigen krijgen hun kleur eerder dan anderen. We hebben bijvoorbeeld in een nestje perlata's van 5, 2 vogels die direct al rood kleuren, terwijl de anderen dat pas over een aantal maanden doen.

lees meer over caiques

 

 

 

 

 
 

 
 

 

 

 
 

 reserveren

 
Nog meer Caique's
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Eerder Nestje
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 
 

Welke Vogel Past bij Jou?

 
Wilt u echt een zeer uitgebreid advies en alles te weten komen over deze soort en vele andere kromsnavels?

Dan is het e-boek 'Kromsnavel Geheimen Onthuld' een echte aanrader. Naast een nauwkeurig aankoop advies vind u allerlei tips uit de praktijk, zodat u zelf als expert precies weet waar u tijdens de aanschaf op moet letten.

Heeft u al een kromsnavel in huis en bent u op zoek naar de fijne kneepjes van de verzorging van zo'n tamme vogel dan is deze gids zeker een verhelderende ontdekking.

Tijdelijk ontvangt u bij inschrijving een GRATIS DVD met talloze tips en adviezen, rechtstreeks uit de praktijk! Klik hier om naar de inschrijfpagina te gaan.

 

  ContactFaqs

all rights reserved tammevogels.nl voorwaarden | Disclaimer | Privacy

 

<