Tammer Bestaat Niet, vervolg...

Home | Vogelsoorten | ContactReacties | Aanbod | Shop

Nieuwe Vogels Geboren: Pyrrhura Hypoxantha, Molinae, Frontalis en Perlata Lepida. Verschillende Valkparkieten en Agapornissen. *** Klik HIER! ***    NIEUW: Prachtige Hardhouten Java Trees en Speeltuinen........
 
Schrijf u direct even in voor onze nieuwsbrief! Zo bent u als eerste op de hoogte van de nieuw geboren vogels. U kunt er dan al een reserveren, voordat wij ze zelfs verder bekendmaken.
 

Het begrip 'tam' is erg vaag. Voor de een is een vogel tam als die op je vinger blijft zitten en voor de ander is die tam als je dichterbij kunt komen dan een meter afstand.

 

Geen van beide eerder genoemde voorbeelden geven aan wat wij onder een tamme vogel verstaan. Allereerst moet een vogel van heel jongs af aan op deskundige wijze zijn gesocialiseerd in een gezin en/of huis situatie.

Ongeacht welke vogel u bij ons wilt zien, u zult direct begrijpen wat ik bedoel. Ze kennen geen angst voor mensen en zien ook een vreemde direct als kameraad. Of u ze nu oppakt, op de vinger wilt laten stappen of zelfs omgekeerd in uw hand houdt, ze vinden het allemaal prima.

Door deze gedegen 'basis opvoeding' is het eenvoudig voor u als nieuwe eigenaar om verder met de vogel om te gaan, wat uw woonsituatie ook is. U kunt direct alles met de vogel doen en dat niet alleen, de vogel wil dat ook met u!

Natuurlijk is het wel zaak consequent in de omgang te zijn, omdat ze nog erg jong zijn wanneer ze bij u thuis komen en dus volop in ontwikkeling. Bij de ene soort vergt dit iets meer aandacht dan bij de andere, maar de allerbeste basis is bij allemaal gelegd. U hoeft dus geen ingewikkelde omgangsvormen te volgen om de vogel tam te krijgen. Wel hangt het uiteraard verder van u af of de vogel zo blijft als hij bij ons wordt 'afgeleverd'.

Voor meer info omtrent welke vogels wel en niet bij elkaar gehouden kunnen worden, leest u hier verder.

Oh ja, voor de goede orde, wij zijn geen winkel of bedrijf, maar enthousiaste vogelliefhebbers. Zodoende worden de jonge vogels ook echt direct in huiselijke kring opgevoed waar ze uiteindelijk ook gehouden zullen worden.

 
Over kortwieken bestaan verschillende visie's en meningen. Lees meer over onze visie m.b.t. het wel of niet kortwieken van vogels.
 
 

  ContactDierenartsen | Reacties | Faqs