Over Ons

Home | AANBOD | Prijzen | Reacties | Nieuwsbrief | Contact | Leden | Inloggen Leden | YouTube

Educatie | Vogelsoorten | Verzorging | Reserveren | Faq's | WEBSHOP | BLOG

Eigenlijk zou je onze grote passie en hobby kunnen onderverdelen in twee afzonderlijke 'afdelingen'. Het kweken met verschillende kromsnavels en het socialiseren tot huisdier van bepaalde papegaaien en parkieten. Meestal gaan deze totaal verschillende disciplines niet samen. Of men kweekt of men socialiseerd.

Bepaalde kwekers staan direct op hun achterste benen bij het lezen van bovenstaande tekst, omdat zij menen wel degelijk tamme vogels 'af te leveren'. Het verschil, of de moeilijkheid zo u wilt, zit hem in het feit dat de een er een heel andere definitie van het woord 'tam'op nahoud dan de ander. Hierbij is niet zelden de snelheid in het kunnen verkopen van de vogel om er vanaf te zijn allesbepalend. 'Hij is tam, want hij vliegt niet weg als ik naar hem wijs, kijk maar....'

We zijn dus GEEN papegaaien legbatterij of vogel multinational, want dat werkt per definitie NIET als het gaat om de socialisatie van een papegaai of parkiet teneinde deze als HUISDIER te houden. Je plukt geen appel van een perenboom.

Juist dit laatste is iets waarover zeker in Nederland zeer weinig nuttige informatie beschikbaar is: het socialiseren van door de ouder vogels opgevoede zelfstandige papegaaien en parkieten tot huisdier.

Daarna komt de volgende vraag pas aan de orde:
Hoe houd je een papegaai of parkiet die tussen de 20 en 100 jaar oud kan worden op een verantwoorde en succesvolle manier als huisdier?

Zeker zijn er vele verenigingen en hobbyisten die kweken met allerlei vogels en met succes, echter het opvoeden en socialiseren van een papegaai of parkiet, zodat dit dier alsnog een geschikt huisdier wordt, is toch nog een vrij onbekend en soms zelfs voor bepaalde mensen m.i. ten onrechte ongewenst terrein.
Sinds 2013 komt hier nog een zeer belangrijk gegeven bij!
Vanaf die tijd is het namelijk reeds verboden papegaaien en parkieten met de hand groot te brengen. Sterker nog, de dieren mogen niet eens van de ouders worden gescheiden tijdens hun afhankelijk staat, laat staan met de hand worden gevoerd, laat staan worden verkocht.

Degenen die het hardst staan te schreeuwen dat de door hun verkochte vogels tammer zijn en graag afgeven op kwekers zoals ons en smullen van negatieve verhalen ergens op internet waar wij of anderen worden beschuldigd van vanalles en nog wat hebben meestal zelf nog NOOIT 1 papegaai of parkiet met succes tot huisdier weten te socialiseren op de sinds 2013 geldende LEGALE wijze!

Dit geld ook voor iedereen die tijdens het wachten op de overdracht na reservering moord en brand schreeuwt dat het allemaal veel te lang duurt. Men heeft werkelijk geen besef waar men over praat. Ondanks alle uitvoerige uitleg die wij hier op deze site hieromtrent geven. Mijn advies aan dit soort individuen is dan ook bij de eerste de beste dierenwinkel een papegaai uit te zoeken en mee te nemen.

Daarna praten wij NIET verder, maar zoekt u het fijn allemaal zelf uit. Ik ben er in elk geval de afgelopen 20 jaar voortdurend achter gekomen dat dit soort mensen er de oorzaak van is dat dergelijke papegaaien hun leven lang van de ene persoon naar de andere blijven verhuizen, zolang er steeds weer iemand is die niet de moeite wil nemen zich te verdiepen in de complexe belevingswereld van deze dieren die totaal onhanteerbaar zijn geworden voor elke leek die ze in huis haalt. Om deze redenen worden papegaaien over de hele wereld met de hand grootgebracht, van Belgiƫ t/m Zuid-Afrika, behalve in Nederland. Hier moest een verbod komen vanwege 'misstanden'. U denkt nog steeds dat die misstanden er waren (en zijn) doordat kwekers die 365 dagen per jaar voor hun dieren zorgen, nooit op vakantie gaan, hun hele leven dat bepaald wordt door het houden van exotische vogels daarop inrichten er de oorzaak van zijn dat kromsnavels een slecht leven leiden? Denk nog eens zou ik zeggen.

Dan nog de stelling van kwekers die kweken voor tentoonstellingen waar hun vogels kampioen moeten worden, niet vanwege hun gedrag, maar puur vanwege hoe ze eruit zien. Met honderden tegelijk staan ze in grote markthallen, terwijl de dieren zelf in de zogenaamde tentoonstellings kooien zitten net iets groter dat ze zelf zijn. Zonder daar verder iets van te vinden, vinden zij vaak wel dat tamme vogels niet zou moeten kunnen, want dat is tegen natuurlijk.

Zelfs in de landen waar de in Nederland geimporteerde vogels in de natuur leven zijn talloze voorbeelden bekend van papegaaien en parkieten die vriendschap hebben gesloten met mensen.

Helaas is er ook veel misbruik gemaakt van deze prachtige dieren uit pure hebzucht. Voor de meeste soorten is inmiddels een import verbod ingesteld en kunnen deze vogels dus terecht alleen nog uit locale kweek worden verkregen.

 

Wie wij zijn en wat wij doen, kun je door een bezoekje te brengen aan de verschillende onderdelen van onze site zelf ontdekken. Het is te veel om hier even op een pagina te kunnen omschrijven!

Heel in het kort houd het in dat we dus hobbymatig kweken met verschillende bekende en minder bekende soorten, zowel papegaaien als parkieten. Vanuit de in ruim 17 jaar opgedane kennis zorgen we dat een aantal van de jonge vogels die het resultaat zijn van een succesvolle kweek de bestemming 'huisdier' krijgen.

Mits op een deskundige en verantwoorde manier wijze toegepast kun je zowel parkieten als papegaaien heel goed de noodzakelijke vaardigheden bijbrengen die ze nodig hebben om binnenshuis, dus in jouw woonkamer, een prettig leven als huisdier te kunnen leiden.

Je kunt bij ons dus de voor jou meest geschikte papegaai of parkiet vinden die helemaal op en top is voorbereid op een prettig leven als huisdier. Natuurlijk vereist dat ook wat inspanning van jouw kant en daar willen we je graag bij helpen.

Hoe gaat dat precies in zijn werk?

Via DEZE link kun je meer ontdekken over hoe je via ons aan een super lieve en deskundig gesocialiseerde vogel kunt komen. Uiteraard kun je een keer bij ons komen kijken. Dat doen we alleen op afspraak, omdat al onze vogels thuis in de woonkamer worden grootgebracht en dus in de priv?sfeer waar we het ontzettend druk hebben. Precies daar waar ze uiteindelijk ook terecht komen bij jou. Beter kan niet dus.

Dat wij met veel passie en plezier met onze hobby bezig zijn, betekend niet dat we niet zakelijk zijn en niet professioneel er mee omgaan. Integendeel is het succes dat tot ver in het buitenland inmiddels bekend is, mede te danken aan de regels en methodes die we hanteren. Je kunt hier o.a. meer over lezen op de pagina die gaat over onze methodes. In deze Leden Afdeling, waar je d.m.v. je naam en emailadres gratis toegang toe kunt krijgen, vindt je nog veel meer super leuke en handige info omtrent deze fascinerende hobby.

Ook is er onze Papegaaien School:

We geven diverse educatieve producten uit die je helpen om gedurende de vaak hoge leeftijd die een papegaai of parkiet kan bereiken precies te weten wat je allemaal met je vogel kan en moet doen om de relatie tussen jou en je huisdier zo optimaal mogelijk te laten verlopen. Een voorbeeld is onze Vogel Trainings Cursus de Birdbox, die inmiddels in verschillende uitvoeringen verkrijgbaar is, zoals de dvd Versie of de Online Versie.

Ook als je (nog) geen vogel hebt, maar dat wel zou willen, hebben we uitstekende materialen voor je om uit te vinden of het houden van een papegaai of parkiet iets voor jou is en welke keus je dan het beste kunt maken.

 

Wordt Lid

Je kunt gratis en vrijblijvend lid worden van tammevogels.nl. Je krijgt dan toegang tot de "Verborgen Wereld van de tamme papegaai en parkiet" waar je nog veel meer zal ontdekken.
We sturen je regelmatig updates d.m.v. onze nieuwsbrief en je krijgt maar liefst 50% KORTING op onze Vogel Trainings Cursus.

 

 

 

Wil je weten welke vogels op dit moment beschikbaar zijn?

Klik dan bovenaan in het Menu even op Aanbod. Je ziet dan een compleet overzicht.

 

Bezoek of Direct Reserveren?

Het is mogelijk om via onze site hier direct je vogel te reserveren. Dit kan voor of nadat je eerst een bezoekje hebt gebracht aan ons.

We gebruiken het online systeem echter altijd, omdat dit overzichtelijk en tijdbesparend werkt. Woon je veraf dan kan het handig zijn de vogel vast te reserveren, zodat je zeker weet dat niet iemand anders dat doet, voordat je in de gelegenheid bent om de reis te maken. We krijgen mensen overal vandaag, er was dit jaar zelfs een dame uit Moskou die de reis speciaal en alleen maakte om haar vogels op te halen, nadat ze deze 3 maanden eerder gereserveerd had.

Anderen zien graag eerst de vogel zelf ongeacht of ze nu in de buurt wonen of niet, maar we kunnen ons voorstellen dat weer anderen graag maar 1 x de rit maken als het een dag rijden betekend.

In alle gevallen wordt de door u gereserveerde vogel uitstekend verzorgt en zeer deskundig gesocialiseerd, zodat je direct een maximaal tamme vogel in huis hebt, wanneer je hem hebt opgehaald. Het behoeft geen verdere uitleg dat het in levende lijve ontmoeten van een vogel bij ons thuis altijd meer zegt dan het bekijken van video's en foto's op de site.

Klik en kijk gerust even rond, als je vragen hebt, gebruik even het contact formulier dan komt je vraag zo bij ons in de mail terecht.

   

De Papegaaien- & Parkieten Cursus
van Nederland & Belgi?

>>>ONTDEK DE MOGELIJKHEDEN<<<

 
 

Vogel & Verrijking

 

Wat verstaan we precies onder verrijking bij vogels en wat kun je er van verwachten?
Naast conditioneren, socialiseren en trainen is er nog veel meer wat je kunt doen om het dagelijks leven van je papegaai of parkiet te verbeteren en te optimaliseren.

Het bezig zijn met je vogel neemt een bepaalde tijd per dag in beslag, maar daarnaast heeft je papegaai of parkiet natuurlijk heel veel 'vrije tijd' die hij eigenlijk zo nuttig mogelijk zou moeten besteden.

'Zou moeten', want het is niet zo vreemd dat we vaak geen idee hebben hoe het leven van onze'tot huisdier 'gepromoveerde' gevederde en vooral 'wilde' vriend er in de natuur uit ziet.
Toch zijn juist die vrij uurtjes van de grootste invloed op het uiteindelijke gedrag van je kromsnavel. Een papegaai of parkiet die ook tijdens zijn 'vrije uurtjes' dagelijks aan zijn natuurlijke behoeftes toekomt, is een gelukkige vogel. Dat kun je zien en beleven!

Benieuwd naar wat jij allemaal kunt doen om het dagelijks leven van je vogel uitdagend, aantrekkelijk en de moeite waard te maken?

Volg onze gratis Vogel Verrijkings Cursus: KLIK HIER en meldt je aan, het is GRATIS!

 

GRATIS Introductie Cursus: Vogel Verrijking

   
 

Papegaai of Parkiet? Tammer Bestaat Niet!

 

Grijze Roodstaart PapegaaiDe Congo Grijze Roodstaart papegaai blijft een populaire kromsnavel om als huisdier te houden. Een feit dat door niemand te ontkennen valt. Ook een feit is dat niet iedereen die of van plan is papegaai in huis te halen of misschien al in huis heeft zich voldoende bewust is van met 'wie' ze nu eigenlijk te maken hebben.

Een grijze roodstaart papegaai is nog steeds een wild dier dat uitsluitend na deskundige socialisatie als huisdier, gezelschapsdier kan worden gehouden. Hoe erg is het voor een papegaai zelf als hij zijn of haar hele leven angstig is voor degene bij wie hij in huis woont? Hoeveel beter is het wanneer dit dier van jongs af aan heeft geleerd dat de mens een vriend is waar je niet bang voor bent, maar plezier mee beleeft. Is dat mogelijk? Jazeker! Misschien wel meer dan met enig ander dier. Immers is deze papegaai het enige dier waarvan wetenschappelijk is aangetoond dat het beschikt over een spraakvermogen en zelfs eigenschappen die duiden op een taalvermogen.

Je hebt dit waarschijnlijk wel eens gehoord, maar heb je ook ten volle beseft wat dat betekend? Het houd o.a. in dat wanneer je een mens of dier die deze eigenschappen van nature bezit niet leert ze te ontwikkelen en te gebruiken er heel vervelende dingen gaan gebeuren. De verstandelijke vermogens, ook cognitive vermogens genoemd van de grijze roodstaart papegaai kun je vergelijken met die van een kind van 5 jaar oud. Stel dat je een kind niet leert dat de kleur groen ook 'groen' is, maar rood dan zal hij leren dat gras 'rood' is en heeft hij daarmee nog gelijk ook, want dat is hem zo geleerd!

Je begrijpt hopelijk een beetje waar ik heen wil? In ieder geval een veel beter begrip omtrent de grijze roodstaart papegaai.

Congo Grijze Roodstaarten te reserveren

 

 

Caique's

Ongetwijfeld de leukste, meest speelse papegaai die je in huis kunt houden als huisdier. Uiteraard dient ook een Caique voordat hij in huis met als bestemming 'huisdier' wordt gehaald net als alle andere kromsnavels deskundig gesocialiseerd te zijn.


Ga verder naar de Witbuik Caique's


In de loop der jaren is het voor ons als trainers van verschillende papegaaien en parkieten een bekend fenomeen geworden, het liggen op de rug.

Dit terwijl het voor de meeste papegaaien en parkieten toch direct iets heel onnatuurlijks lijkt te zijn.

Of het nu een kleine Pyrrhura is, ongeachte welke ondersoort, een iets grotere muisparkiet, zonparkiet, witbuik caique, kaketoe, amazone papegaai of een flinke congo grijze roodstaart papegaai jazeker ze doen het hier allemaal.

De meestepapegaaien en parkieten gaan spontaan helemaal uit zichzelf ineens op de rug liggen. Anderen zijn zo aan het knuffelen in de hand gewend dat ze zichzelf helemaal omrollen in je handpalm en af en toe zelfs na enige tijd van gekroel en gepeuter in slaap vallen. Lees Verder


Voor degenen die ons niet kennen, lijkt de uitspraak 'Tammer Bestaat Niet' wellicht een loze kreet. Het socialiseren van een papegaai en andere kromsnavels is echter een vak apart, zoals wij zelf in de loop der jaren hebben ontdekt en geleerd.

In de 'volksmond' wordt het woord tam of handtam te pas en te onpas gebruikt. Voor de een betekend het dat een papegaai of andere vogel op korte afstand blijft zitten als je naar hem toe gaat, voor de ander kan het betekenen dat een papegaai of parkiet op je vinger stapt als je hem een hand aanrijkt.

In de afgelopen ruim 18 jaar hebben we vaak spelenderwijs een methode ontwikkeld waarmee we na een succesvolle kweek van bijvoorbeeld Pyrrhura's, maar ook papegaaien en andere parkieten enkele vogels van jongs af aan in onze huiskamer laten opgroeien waardoor er intensief met ze wordt omgegaan. Al snel begonnen we met het toepassen van onze nieuwe methode op bijvoorbeeld de Grijze Roodstaart Papegaai en verschillende Amazone Papegaaien en de Senegal papegaai, beter bekend als het Bonte Boertje.

Zowel wij zelf als ook onze eigen volwassen papegaaien en parkieten die we op deze manier hebben gesocialiseerd 'bemoeien' zich met de kleintjes die gedurende de periode dat ze gevoerd worden meteen leren zich vertrouwd te voelen in de nabijheid van mens en ander dier.

Neemt u op het moment dat zo'n papegaai of parkiet door ons opgevoed is hem over dan kunt u hem of haar direct als echt gezelschapsdier binnen het gezin opnemen, zonder dat u het dier eerst allerlei angsten of ergere zaken moet afleren.

De Papegaai of Parkiet is als het ware een onbeschreven blad, waarmee u direct zelf aan de slag kunt mits u zelf over de noodzakelijke basiskennis beschikt omtrent de omgang met tamme papegaaien of parkieten.

De Weddels Aratinga of Goudvoorhoofd Parkiet is hier een mooi nieuw voorbeeld van.

Lees Verder over de Aratinga Weddeli Goudvoorhoofd Parkiet


Welke Vogel Past bij Jou?

Lijken ze allemaal even leuk?
Welke vogel past het beste bij Jou?
Bij welke Vogel pas Jij het beste?

Ontdek het zelf met deze onthullende gids over de keus en aanschaf van de juiste kromsnavel.

Tijdelijk incl. GRATIS Onthullende DVD met waardevolle adviezen en handige Vogel Tips.

Bestel Direct Jouw Exemplaar ...

 
 
 

Onze Papegaai Weblog met het laatste Nieuws:

 

Omdat er zo veel te vertellen valt over al de verschillende vogels die tegenwoordig in huis gehouden worden, van papegaai tot parkiet hebben we een nieuwe weblog opgezet. Hier plaatsen we allerlei noemenswaardige artikelen over papegaai, parkiet en hun gedrag, Pyrrhura's, Caique's, Monniksparkieten, de Grijze Roodstaart Papegaai en nog veel meer. Vindt je het leuk om ook eens wat leuks over jouw papegaai of parkiet of andere tamme vogel te schrijven? Laat het even weten en misschien wordt je wel een van onze 'auteurs' met eigen schrijvers rechten op de weblog.

De informatie op het oude blog blijft voorlopig nog staan, maar zal niet meer worden aangevuld, omdat we natuurlijk graag alles op het nieuwe blog willen bijhouden. Deze nieuwe papegaai weblog staat trouwens los van de Gratis Papegaai & Vogel Video Tips die je kunt ontvangen door je even aan te melden.

Ben je echt serieus met je vogel bezig, of overweeg je serieus met een papegaai te gaan trainen dan mag je de Vogel Trainings Cursus niet missen. Via babyvogels.nl krijg je maar liefst 50% korting op het toch al lage inschrijfgeld ( vergelijk eens met andere aanbieders).

Lees bijvoorbeeld het leuke verhaal over een Pyrrhura Lepida van een paar jaar oud die voor het eerst kennis maakt met zijn nieuwe vriendje, een Pyrrhura Frontalis.....Jazeker dat kan!

 
 

Uniek Papegaai & Parkiet Socialisatie Concept:

 

Door de unieke combinatie van Verzorgen, Kweken, Opvoeden en Socialiseren van de papegaai & parkiet bereiken wij het onge?enaarde beste resultaat in de handopfok van elke kromsnavel dus papegaai en parkiet. Vaak gepoogd te imiteren, nooit ge?enaard.

Dit concept is gedurende de afgelopen 17 jaar zeer succesvol gebleken.

'Tammer bestaat niet!' Een goedkope reclamekreet? Beslist niet! Het is gewoon de kortst mogelijke omschrijving van wat u kunt verwachten. We krijgen nadat men de papegaai of parkiet uiteindelijk thuis heeft of zelfs al wanneer men bij ons de vogels zelf ziet juist deze omschrijving te hore: Tammer bestaat echt niet! Elke vogelsoort heeft zo zijn specifieke eigenschappen en mogelijkheden. Dit in acht genomen kun je nu eenmaal tot een bepaald punt van 'tamheid' gaan op een bepaalde leeftijd.

Wie een hond zoekt als gezelschapsdier haalt deze doorgaans liever niet weg binnen twee weken na de geboorte ergens uit een vervallen schuur op een afgelegen plek.

Waarom worden papegaaien en parkieten en andere 'tamme' vogels dan wel nog steeds op veel te jonge leeftijd verkocht? Bovendien verwacht men dan ook nog dat het dier zich voorbeeldig gedraagt, als hij dit hele drama tenminste heeft overleefd.

Is dit filmpje een uitzondering? ( klik hier om het te bekijken)

Bij ons niet, uiteindelijk kun je dit met al onze vogels doen.
Waarom? Vertrouwen wederzijds! Hoe?
Lees meer over vogel gedrag ...

 
 
Google
WWW babyvogels.nl
 
Educatieve Uitgaves:
 

Ledenkorting op ons Papegaai & Parkiet Educatie Materiaal

 
NIEUW:
 

Is Er Leven Na Het Trainen?
"Vogel Verrijking Voorkomt Verveling"

 • Waarom de reguliere vogelhandel niet blij is met deze uitgave..
   

 • De Waarheid over het houden van een papegaai & parkiet als  HUISDIER
   

 • Waarom ik zelfs telefonisch bedreigd wordt ( audio-opname in ledengedeelte) deze informatie niet openbaar te maken
   

 • Hoe gemakkelijk je zelf veiliger en beter vogel speelgoed kunt maken
   

 • Waarom verveling oorzaak nummer 1 is van alle gedragsproblemen bij papegaaien en parkieten
   

 • Geheimen m.b.t. verrijking bij papegaaien en parkieten die nooit eerder bekend gemaakt zijn

  Ik leer je nu alle ins en outs over hoe het DAGELIJKS LEVEN van jouw vogel er uit moet zien!
  Aan de hand van nooit eerder in de openbaarheid gebrachte onderzoeksresultaten met fascinerende en soms zelfs schokkende feiten,
  laat ik je zien hoe je heel snel het gedrag van je papegaai of parkiet positief kunt be?vloeden en ongewenst gedrag zowel kunt herstellen als voorkomen.

KLIK HIER om naar de tijdelijke Introductie Aanbieding te gaan...

 
Welke Vogel Past Bij Jou?
 

Kromsnavel Geheimen Onthuld
Welke Vogel Past bij Jou?

U zoekt een papegaai of parkiet die echt tam is? GRATIS Dvd!
Wees alert en kijk goed rond voordat u een vogel mee naar huis neemt.

Ons veel verkochte e-boek maakt u direct wegwijs.
We gaan uitvoerig in op de aanschaf en verzorging van pyrrhura's en verschillende andere kromsnavels:
Klik op het boek om te bestellen, nu met gratis dvd voor super lage introductieprijs.

 

De Papegaai en Parkiet Trainings Cursus:

 

Birdbox Vogel Training Op Hoger Niveau
Nu ook op dokters recept!

 

"We know, that you don't care how much we know untill you know how much we care!"

Gebruik je vrije tijd eens om je vogel meer kwaliteit aandacht te geven. Leer hem/haar extra vaardigheden en betrek ze bij jouw dagelijkse activiteiten.

De gemiddelde papegaai kan minstens 30 jaar oud worden.
Wat doe je al die jaren met je papegaai of parkiet?

Ze willen er graag bij horen en door talloze beproefde vaardigheden en bezigheden is er heel veel mogelijk. Hoe je dit doet leer je in onze Vogel Trainings Cursus.

Deze speciale Papegaai & Parkiet Trainings Cursus is nu ook verkrijgbaar bij dierenartsenpraktijk Het Zicht te den Haag. dr Marvan heeft zelf ook een bijdrage geleverd aan de tot stand koming van de Birdbox.

 
 

Papegaaien & Parkieten Welzijn Wijzer

 

Eindelijk bestaat er dan een super compleet Papegaai & Parkiet Welzijn, EHBO en Medisch Handboek.

Onmisbaar voor elke papegaai & Parkiet liefhebber. Of je nu een tamme kromsnavel in huis hebt, kweekt met vogels, een voliere hebt of buitenshuis wel eens een gewonde of zieke vogel tegenkomt, nu vindt je direct aan de hand van praktische voorbeelden en adviezen wat je moet doen.

 • Voorkom Ongelukken met je papegaai of parkiet binnenshuis

 • Voorkom ziektes bij je papegaai of parkiet

 • Ontdek welke ziektes bij papegaaien en parkieten en andere vogels kunnen voorkomen, hoe je deze herkent en wat je ertegen moet doen.

 • Bij welke dierenarts kun je het beste met je papegaai of parkiet terecht en waarom.

 • Complete nieuwe lijsten met giftige planten, geschikte planten voor voliere.

 • Complete lijsten: gevaren binnenshuis, gevaren buitenshuis

 • Dieptestudie over meest voorkomende papegaaien ziektes

 • Checklist met noodzakelijke inhoud voor Papegaai & Parkiet EHBO Doos

 • Adviezen rechtstreeks van de Vogel Arts

+GRATIS Onthullende dvd; wat rekent de dierenarts en waarom? hoe red je een ondervoede babyvogel? hoe stop je bloeden bij een vogel? onafhankelijk onderzoek bewijst welk voedsel het beste is voor uw papegaai of parkiet.

Volg DEZE LINK om direct te bestellen.

 
Hoe wordt je lid van TammeVogels.nl?
 

Het is heel eenvoudig en vooral GRATIS.
Meldt je HIER even aan als lid.

 

Caique Workshop Online:

 

Kom Alles te Weten over de Leukste Kleine Papegaai voor in Huis!

Niet zomaar wat tips die je overal kunt krijgen, maar een echte studie, waardoor je veel meer gaat begrijpen over het leven van de papegaai in het algemeen en de Caique in het bijzonder.

Pak die kans en schrijf je in voor deze super leerzame workshop! Heb je een caique of ben je van plan er een te nemen of wil je gewoon weten wat je allemaal kunt verwachten als je een dergelijke kromsnavel in huis haalt? Dan is dit de ultieme kans om op een super speelse en snelle  overzichtelijk anier alles te weten te komen.

Je leert in je eigen tempo en krijgt levenslang toegang tot onze speicale Caique Workshop Website, die telkens voorzien wordt van de meest recente informatie.

Het was een flinke drukte vanaf de start van de registratie. Binnen 24 uur was de volledige caique workshop na de eerste opening volgeboekt!

De Caique Workshop is Geheel Vernieuwd! Voor snelle beslissers is er nog een plek om te registreren met ruim 50% KORTING

Door het grote succes hebben we ook de capaciteit kunnen
vergroten en kun je DIRECT Aanmelden EN Starten!

 

 

TammeVogels.nl in de Media:

 

 

 

Een tijd geleden werden we gevraagd een artikel te schrijven over babyvogels. Met name over hoe je de eerste tijd met je babyvogel moet omgaan.

Je kunt het artikel vinden via onze weblog:

http://vogelleercentrum.nl/babyvogels/papegaaien-journaal/

 

 

Volg TammeVogels op Twitter

 

Klik hiernaast en volg ons direct op twitter! Veel leuke meldingen en zelfs zomer aanbiedingen, papegaai & parkiet tips en je bent er altijd als eerste bij zodra de webcam in het babyvogel verblijf online gaat.

Het is al weer zomer en er zijn nog een aantal jonge vogels op komst. De meesten zitten nog in het nestblok, maar mogen binnenkort al naar binnen, waar ze helemaal verder opgevoed zullen worden.

Kijk voor het complete overzicht even op de lijst.

 

Hoezo Tammer Bestaat Niet?

 

Het begrip 'tam' is erg vaag. Voor de een is een papegaai of parkiet tam als die op je vinger blijft zitten en voor de ander is die zelfde papegaai of parkiet tam als je dichterbij kunt komen dan een meter afstand.

Komt dit nu doordat de papegaai gekortwiekt is of zit er meer achter? lees verder ... 

 

Hoe Krijg ik mijn Papegaai of Parkiet Tam?

 

Een Veelgestelde Vraag, Beantwoord vanuit onze optiek:

'Ik kan een baby papegaai kopen van een kweker, maar hij heeft hem niet met de hand groot gebracht, omdat etc etc etc. Kan ik die nog wel tam krijgen dan? '

Er bestaan verschillende theorie? en meningen omtrent het tam maken van kromnavels, zoals de papegaai en parkiet.

Ook is het begrip tam erg vaag, want voor de ?n betekend dit dat de papegaai op je hand wil zitten, maar voor de ander als hij op een afstand van 1 meter bij je vandaan niet wegvliegt. Weer een ander vind de papegaai pas tam als deze precies als een hond doet wat je zegt.

 

pyrrhuraZelfs onze dierenarts is behoorlijk in zijn schik met onze Pyrrhura's tijdens een routine controle!

Het hangt er dus vanaf wat u met de vogel wilt of het een verstandige keus is.

In elk geval zult u bij dit soort vogels, die niet met de hand zijn grootgebracht, wel de nodige kennis in huis moeten hebben om hem af te richten en te trainen als u hem in huis als gezelschapsdier wilt houden.

 

Het zijn en blijven wilde dieren die al dan niet getemd zijn. Ik raad het iedereen sowieso aan om eerst heel goed uit te zoeken
wat er allemaal komt kijken bij het houden van een papegaai of parkiet in huis.
 

Papegaai Baby

De eerste 'babytijd' is altijd leuk, maar snel voorbij en wat ga je dan met je papegaai doen?

Een jonge papegaai of parkiet heeft totaal andere behoeften dan een oudere en daar moet je goed van op de hoogte zijn.

Mede om deze reden hebben wij de BIRDBOX samen gesteld: www.birdbox.nl

Dit is het meest uitgebreide papegaai & parkiet trainingspakket wat in NL verkrijgbaar is. Wellicht een tip voor u?

 
Juist dit 'wilde en vaak onvoorspelbare' aan deze dieren is voor ons en vele anderen de uitdaging en de ervaring leert dat een goede basis d.m.v. deskundige handopfok de makkelijkste weg is om een vogel in huis verder te houden en te trainen.
 
We wijzen niet graag met de vinger als het gaat om verschillende opvattingen hieromtrent, maar een papegaai of parkiet bij de ouders laten i.v.m. 'afweerstoffen' is weer een hele 'nieuwe'
de ik in 12 jaar nog niet gehoord heb en ons onlangs ter ore kwam.

De voeding is wel de allerlaatste reden waarom een baby papegaai of parkiet tot zelfstandigheid bij de ouders zou moeten blijven.

De tegenwoordig beschikbare voeding voor de handopfok van baby papegaaien en parkieten is van dusdanig uitstekende kwaliteit dat ze meestal beter voorzien worden van de noodzakelijk stoffen dan wanneer ze deze periode bij de papegaai ouders zouden doorbrengen.
 

Merken als harrison juvinile, aviplus, kaytee en in bepaalde gevallen ook nutribird zijn door uitgebreid wetenschappelijk onderzoek tot stand gekomen en bevatten de allerbeste meest complete voedingsstoffen die zulke jonge vogels nodig hebben.

 
De hoofdreden dat veel kwekers jonge papegaaien en parkieten helemaal door de ouders laten opvoeden is eenvoudigweg, omdat dit het minste tijd en de minste energie kost.
Met de hand grootbrengen van een babyvogel is niet alleen werk voor specialisten, maar vereist ontzettend veel kennis, tijd, energie en geduld. Het is enorm arbeidsintensief en niet iedereen is in staat om dit te doen.
 
Het verhaal is meestal 'als u hem maar genoeg aandacht geeft dan gaat het vanzelf'. Niets gaat echter vanzelf. Zeker niet het africhten van een wild dier, wat de gemiddelde papegaai dus ook is. Wat men precies verstaat onder 'genoeg aandacht' is meestal bij de kweker die geen ervaring heeft met tamme vogels totaal onbekend. Men roept dat om u gerust te stellen, maar weet zelf niet, of wil het niet weten, hoeveel kennis, tijd, energie, liefde en geduld het kost.
 

babyvogelsDe soort aandacht is namelijk van het grootste belang. Een papegaai is geen hond of kat en heeft heel andere manieren van communiceren, omgangsprotocollen en de best bedoelde 'liefde voor mijn vogel' kan zomaar totaal averechts werken en het tegenovergestelde effect uitwerken dan wat je bedoeld. Ze interpreteren onze goed bedoelde handelingen vaak totaal anders dan we zonder voldoende scholing zelfs maar kunnen beseffen.

 
Een zekere mate van tamheid is niet moeilijk te bewerkstelligen. Ze komen op een gegeven moment allemaal wel uit de hand eten en dat soort dingen, maar dat heeft nog weinig van doen met het niveau van relatie dat je juist met een papegaai kunt bereiken en wat het dier wat mij betreft tot het meest fascinerende dier op aarde maakt.
 
Samenvattend zou ik adviseren eerst wat meer studie te verrichten omtrent het gedrag van papegaaien, zowel in het wild als in gezelschap van mensen, want alleen op die manier kunt u hem zijn natuurlijke behoeftes zo veel mogelijk laten uitleven wat van cruciaal belang is voor een succesvolle relatie tussen u en de vogel.
 

Wat voor Papegaai is dat?

 

Het is echt waar, geen photoshop truc. Sommige grijzeroodstaart papegaaien hebben hier en daar een verdwaald rood veertje zitten.

Men is deze vogels sinds eind jaren 90 gaan selecteren. Door deze vogels onderling te laten broeden, kwamen er regelmatig geheel rode exemplaren uit voort.

Dit heeft vele jaren van geduld gekost, want het duurt lang voordat een roodstaart broedrijp is. Dan moet nog een goed koppel ontstaan en dan pas weet men na enige tijd of er ?erhaupt wel geheel rode vogels uit voort komen. Binnenkort meer hierover.

 

Papegaai Handelaar of Hobbyist?

 

Vogelhandel of Vogelhobby? men schijnt soms moeilijk het onderscheid te kunnen maken.


Het woord handelaar roept kennelijk allerlei negatieve associaties op soms terecht soms onterecht.


Lees meer over tamme vogels

 

De Waarheid over de Tamme Papegaai

 

De Waarheid over Tamme Papegaai & Parkiet...

Er doen allerlei wilde verhalen de ronde en natuurlijk vooral op internet. De een meent het al beter te weten dan de ander.

Wat wij u hier vertellen, komt direct uit de eerste hand door ruim 13 jaar ervaring met zowel het kweken als tam maken of socialiseren van verschillende kromsnavels.

Liever nog zeggen we helemaal niets en laten we u alleen de vogels zelf zien. Dat zegt meer dan duizend woorden!

Elke soort heeft zo zijn eigen mogelijkheden en onmogelijkheden. Zo kan je van een Pyrrhura niet verwachten dat die gaat spreken als een Grijze Roodstaart, maar kun je van een Grijze Roodstaart bijvoorbeeld weer niet verwachten dat die zichzelf kan vermaken in een kooi van een vierkante meter.

Voor een advies omtrent welke vogel het beste bij u past, neemt u gerust eens contact met ons op. We praten graag over de vogelhobby.

Ook hebben we regelmatig spotgoedkope kooien staan.

 

Liefde en Respect!

 
Al onze papegaaien en parkieten worden met veel liefde en respect behandeld

Het begrip tam wordt (wat wij vaak te horen krijgen ) te pas en te onpas gebruikt. Bij ons ziet u zelf hoe tam de vogel werkelijk is VOORDAT u hem meeneemt.

Geen mooie verhalen; als u nu maar dit en dat doet wordt ie vanzelf tam .... Laat u niets wijsmaken, er komt wel even wat meer bij kijken dan alleen met de hand voeden om een vogel daadwerkelijk zo tam te krijgen en te houden.

Om misverstanden te voorkomen

Wij beweren niet dat we de enige zijn met echt tamme vogels.
Door jaren lange ervaring in deze zeer uit de hand gelopen hobby van het kweken met o.a. valkparkieten en daarbij het tam-maken van verschillende vogels kunnen we echter in alle bescheidenheid wel zeggen dat wij er alles aan doen om onze vogels in uitstekende conditie te laten verkeren, niet voortkomen uit inteelt en met zeer veel dagelijkse zorg worden tam gemaakt.

We garanderen dus dat de vogel tam is op het moment dat u hem meeneemt ( daar kan een ieder zich zelf van overtuigen). We garanderen NIET (zoals niemand dat kan) dat de vogel tam blijft. Dit hangt hoofdzakelijk van uzelf af.
Een tamme vogel is van heel jongs af aan gewend om een menselijke 'kameraad' te hebben, dus zal de vogel zich indien u die relatie voortzet absoluut aan u en anderen in het gezin hechten. Laat u de vogel echter los in de voliere dan zal deze uiteindelijk weer logischerwijs naar soortgenoten toe trekken.

We hebben een aantal broedende tamme koppels. De jongen die hieruit voortkomen zijn bij wijze van spreken al in het ei gewend aan de mensen om hen heen en dus tijdens hand-opvoeding vrijwel niet angstig.

 
Wat zijn de Prijzen?
 

We hebben niet zomaar een mooi verhaal
De vogels die bij ons vandaan komen, zijn hiervan een levende getuige.
Al met al zult u met de juiste verzorging ruim 20 jaar plezier kunnen hebben van deze prachtige en vooral ook gezellige Valkparkieten die een vrolijke noot toevoegen aan elk gezin.

Voor wat betreft de prijs mogen we best stellen dat 75,- voor een daadwerkelijk tamme valkparkiet dan een zeer geringe investering is, zeker in vergelijking tot de aanschafprijs van vele andere soorten huisdieren. (als uw vogel 20 jaar wordt, was de aanschaf slechts 3,75 per jaar!)
Voor een redelijke vergoeding kunnen wij de vogel desgewenst ook bij u thuis brengen. In overleg komen we daar wel uit. Kijk hier voor een beknopte uitleg over de prijzen.

 

Contacten en Bronnen

 

Als fanatieke papegaai & parkiet hobbyisten bezoeken we regelmatig beurzen, tentoonstellingen ( geen vogelmarkten dus) en lezen de nodige vakliteratuur. Al met al een interessante en leerzame bezigheid.

Toch valt het ons steeds weer op dat velen zich meer met de laten we zeggen uiterlijke kenmerken van vogels als valkparkieten bezig houden. Het gaat dan bij het kweken om kleur, grootte en algehele 'uitstraling' van de vogel die op diverse tentoonstellingen geacht wordt daar ook prijzen voor te winnen.

In de loop van de afgelopen jaren hebben wij hier wat afstand van genomen en zijn ons meer gaan toeleggen op het gedrag en de training van in Nederland veel gehouden vogels zoals valkparkieten, senegal papegaai, caiques, diverse aratinga soorten en tot voor kort ook agapornissen. Gelukkig zijn we hierin niet de enigen. Onlangs hadden we een leuke ontmoeting met Winnie Weinbeck van Pakara voorzitter van deze boeiende vereniging die ook een speciaal blad uitgeven.

Via hun website vindt u ook veel nuttige informatie omtrent diverse kromsnavels.

We deden veel inspiratie op van hoe men op dit gebied bijvoorbeeld in de VS bezig is. Er zijn bijvoorbeeld wetenschappelijke studies gedaan naar de intelligentie van de bekende Grijze Roodstaart en ook de minder bekende diverse Aratinga soorten, waar ook de ten onrechte zo genoemde Zonparkiet onder valt. Ten onrechte zo genoemd, omdat een Zonparkiet veel dichter bij Ara of Papegaai staat dan bij Parkiet.

 

Dit geld overigens ook voor de valkparkiet, die helemaal geen 'parkiet' is en alleen in Nederland zo genoemd wordt. Mini Kaketoe zou m.i. een betere benaming zijn geweest.
 

Er is zelfs een kruising bekend tussen een Valkparkiet en een Ros?Kaketoe!

 

Bekijk hier zelfs een filmpje (10 mb).

 

 

 

Dit is erg bijzonder en ook de eerste kruising tussen een valkparkiet en een kaketoe.

Op de Australische site kunt u meer details vinden omtrent dit uitzonderlijke koppel.

 

De Babyvogels Papegaai & Parkiet Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte van alle nieuwe papegaai & parkiet geboortes en wees er als eerste bij! Het komt vrijwel niet voor dat een baby vogel die klaar voor vertrek is nog niet gereserveerd is, omdat vaak de eitjes al besproken worden.

Ook bestaat er een wachtlijst voor bepaalde soorten, maar alleen als dit duidelijk vermeld wordt.

Schrijf u dus even in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd up to date. 

 

Papegaai, Tammevogels & Youtube

 

Er is inmiddels een aardig papegaai archief ontstaan van onze films op youtube.
Zoek je materiaal van een bepaalde papegaaien of parkieten soort kijk dan zeker even op ons youtube kanaal via DEZE LINK.

 

 
 
 
Aanbod | Nieuwsbrief

anti spam beleid ??? tammevogels.nl